30 Kasım 2015 Pazartesi

30 Kasım 2015 Fenerbahçe - Trabzonspor Maçı

     Uzun bir aradan sonra siteyi aktif hale getirip yeniden maç yazısı yazmaya başlıyorum. Maçın ardından yazılacak tonla şey var ama yine de sahanın içinde kalacağım.
     Maçı Trabzonspor cephesinden ele alacağım, ne oynamalıydık  ne oynamak istedik ve ne oynadık birlikte bakalım.
     Trabzonspor kadrosu açıklandığında herkesin ortak düşüncesi Marko Marin neden yedek bırakıldı sorusuydu. Bu sorunun haklı olduğunu maçın ilk bölümünde yakaladığımız kontralarda anladık, topla rakibi az yakaladığımız anlarda ne yapılması gerektiğini bilen, doğru koşuyu yapan tek bir adam yoktu.
      Fenerbahçe evinde açık oynayacaktı bunu kim olsa tahmin edebilirdi, madem kontra atak düşünerek sahaya çıktın Marin topun yönünü değiştirebilecek ve hızlı hucumda sana altarnatif sağlayacak adam neden sahada yoktu?
     Erkan Zengin kendisini savunan beki o kadar rahatsız edemedi ki neredeyse her atakta Gökhan Gönül bizim sahamızdaydı zaten sol taraftan gelen ilk gol ve ataklar bunu çok net gösterdi.
     Maç ilerlemeye devam ederken futbol adamlarının en saçma ritüeli olan ilk yarıda oyuncu değişmez alışkanlığı işledi, şimdi Alper 25. dakikada mı çıksa biterdi yoksa kırmızı yiyince mi bitti?
      Sadi Tekelioğlu takıma taktik çalıştırsın diye bir beklentim yok ama elindeki kadroyu doğru değerlendimesini beklerim. Zaten hucum yapaman bir takımda N'doye'yi ileriye atıp 20 dakikada top kovalatarak bitirirsen ve ona top taşıyacak adamları onun 30 metre uzağında tutarsan mahkum oynamak zorunda kalırsın.
     Dönen topları toplayıp servis etmek yerine savunmayı geriye çekip Fenerbahçe'nin oynamasını izledi hoca. Futbolda top tutmadan maç kazanamazsın.
     Muhtemelen gelecek yeni yönetim seninle çalışmayacak bunu sen de çok iyi biliyorsun şu deplasmanda Marin ve Cardozo ile başlayıp top tutmayı denesen hem eleştiri almayacak hem de puan alma şansın olacaktı.
     Trabzonspor ise sadece mucizevi şeyler bekledi, topun Fenerbahçe yarısahasında bir şekilde önüne düşüp gol yapacağımız anlar bekledi.
     İkinci yarıda Trabzonspor futbol adına hiçbir şey yapmadı Fenerbahçe eğer Fernandao ve Volkan Şen'i biraz daha erken oyuna soksa çok daha rahat skoru açacaktı.
     Yıllardır futbolun içinde olduğunu iddia edip hala daha rakibe sert oynayıp yıldırmanın haricinde bir taktik geliştiremiyorsan güzelce kenara çekilmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder